Inspiratie op reis - USA & Canada

Inspiratie / USA & Canada

Inspiratie kan je overal vinden, op elk moment: in voorwerpen, in de natuur, noem maar op. Je hoeft maar rond je te kijken. Toch blijkt dit niet zo evident. In ons dagelijks ritme worden we geleid door gewoontes en rituelen, waardoor zaken onzichtbaar worden. Het is de kunst om de wereld te bekijken alsof we alles voor het eerst zien.

Kinderogen

Als je op reis gaat, dan stel je jezelf open voor nieuwe indrukken. Je bekijkt de wereld alsof je opnieuw kind bent: nieuwsgierig en vol verwondering voor alle schoonheid. Dit zijn de momenten waarop je het meest alert bent voor inspiratie. Naast mijn reisfoto's trek ik een heleboel inspiratie foto's. Dit kunnen logo's, symbolen, standbeelden, gebouwen, mensen, objecten of planten zijn. Het maakt niet uit, zolang het maar doet nadenken en dromen.

Nieuwe perspectieven

Een half jaar lang kampeerden we in de Outback in Australië. Oftewel: 6 maand lang aten we voedsel uit bokaal en blik. Eens terug in de bewoonde wereld, viel ik op mijn knieën voor de frigo. Wat een fantastische uitvinding! Toen ik terugkwam uit Azië, mocht ik opnieuw water van de kraan drinken. Wat een luxe die dagelijks uit onze kraan stroomt! Zaken als een frigo en stromend water waren vroeger onopvallend voor mij. Maar dankzij mijn reiservaringen kan ik deze zaken opnieuw appreciëren omdat ik ze vanuit een ander standpunt zie. Onzichtbare 'normale' zaken worden stilaan terug zichtbaar. Dit werkt erg inspirerend én motiverend!

Andere invloeden

Het contact met een andere cultuur is een eindeloze bron van inspiratie. In Marokko heb ik kennis gemaakt met de tajine. Die laat door zijn vorm toe om met zeer weinig vocht te koken, gezien de waterschaarste ginder. De Chinese taal is een bron van verwondering, met de verschillende toonhoogtes en duizenden symbolen waarmee ze communiceren. Als je geconfonteerd wordt met andere gewoontes, begin je na te denken en te beseffen dat het ook anders kan. Je denkt verder dan wat je kent en kijkt ruimer naar de wereld. Dit motiveert om out-of-the-box te denken. En dàt is net de bedoeling van inspiratie: om andere, vernieuwende, originele ideëen te krijgen.

In plaats van mijn inspiratie-foto's stof te laten verzamelen, heb ik ze in een inspiratiebord gegoten. Hiernaast kun je meegenieten van mijn logo- en typo-reis doorheen USA en Canada.

Pinterest share Follow